preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

 

Vijesti

Dobar kao kruh!

U iščekivanju 16. listopada kada se obilježava Svjetski dan hrane, u školi smo obilježili Dane kruha i zahvalili Bogu i ljudima na darovima Zemlje. Kroz ove dane učenici se preko svojih učitelja upoznaju s procesom nastanka kruha, oživljavaju narodne običaje te ukazuju na značaj zdrave prehrane.


U razrednoj nastavi Dani kruha obilježili su se  kroz integrirane dane: korelacijom nastavnih predmeta kroz koje su se izmjenjivale razne aktivnosti - pjevanje, čitanje, molitva, pisanje sastavaka, pjesama, izrada pšenice od glinamola, kruha od kolaža.…

Posebna pažnja posvetila se posebnoj namirnici – kruhu, npr. učenici četvrtog razreda od svoje su učiteljice naučili kako nastaje domaći kruh, kruh Kunovca – Zbornjak. Učenici su donijeli svoje pekarske proizvode koje su blagovali u svojim učionicama. Omiljene krušne proizvode pokazali su kroz stvaralačko izražavanje koje smo u svim razredima uvezali u likovnu knjižicu. U razrednoj nastavi bilo je radosno, šareno, mirisno…

            Učenici predmetne nastave u svojim aktivnostima i kreativnostima u obilježavanju Dana kruha nisu zaostajali za mlađim prijateljima iz razredne nastave. Svoje su učionice ukrasili plodovima zemlje - voćem i povrćem, uredili su razredne panoe, promišljali i razgovarali o krušnim narodnim izrekama te riječima Isusa Krista o kruhu. Otkrili smo likovne umjetnike i njihova djela, a kao rezultat dobili uvezane knjižice.

Ovo javljanje završit ćemo riječima iz sastavka učenice 4. r. Lorene Vrabelj: „Volim Dane kruha!“

                                                                                Marija Šokec, vjeroučiteljica

 

 



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Matea Križnjak   datum: 19. 10. 2020.




preskoči na navigaciju