Dobar kao kruh!
U iščekivanju 16. listopada kada se obilježava Svjetski dan hrane, u školi smo obilježili Dane kruha i zahvalili Bogu i ljudima na darovima Zemlje. Kroz ove dane učenici se preko svojih učitelja upoznaju s procesom nastanka kruha, oživljavaju narodne običaje te ukazuju na značaj zdrave prehrane.
U razrednoj nastavi Dani kruha obilježili su se kroz integrirane dane: korelacijom nastavnih predmeta kroz koje su se izmjenjivale razne aktivnosti - pjevanje, čitanje, molitva, pisanje sastavaka, pjesama, izrada pšenice od glinamola, kruha od kolaža.…
Posebna pažnja posvetila se posebnoj namirnici – kruhu, npr. učenici četvrtog razreda od svoje su učiteljice naučili kako nastaje domaći kruh, kruh Kunovca – Zbornjak. Učenici su donijeli svoje pekarske proizvode koje su blagovali u svojim učionicama. Omiljene krušne proizvode pokazali su kroz stvaralačko izražavanje koje smo u svim razredima uvezali u likovnu knjižicu. U razrednoj nastavi bilo je radosno, šareno, mirisno…
Učenici predmetne nastave u svojim aktivnostima i kreativnostima u obilježavanju Dana kruha nisu zaostajali za mlađim prijateljima iz razredne nastave. Svoje su učionice ukrasili plodovima zemlje - voćem i povrćem, uredili su razredne panoe, promišljali i razgovarali o krušnim narodnim izrekama te riječima Isusa Krista o kruhu. Otkrili smo likovne umjetnike i njihova djela, a kao rezultat dobili uvezane knjižice.
Ovo javljanje završit ćemo riječima iz sastavka učenice 4. r. Lorene Vrabelj: „Volim Dane kruha!“
Marija Šokec, vjeroučiteljica
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |